Telefon:
(0507) 231 50 57

Adres:
​Hamidiye Mah., Fidan Sk., No: 8, 34782 Çekmeköy/İstanbul

Çalışma Saatleri:
09:00 - 21:00

Pileli Sineklik Temizliği Nasıl Yapılır?

Pileli sinekliğiniz en yüksek standartlarda üretilmiş olsa bile zaman içerisinde bakıma ihtiyaç duyar. Bakımı ihmal ederseniz hava akışı bozulur ve evinizi doğru havalandıramazsınız. Pileli sineklik temizliğini doğru şekilde yaptığınızda onu uzun süre kullanmaya devam edersiniz.

Pileli sineklik temizliği ihmal etmemeniz gereken bir durumdur. Sinekliğin teli yırtılmaya başlarsa sineklerin ve böceklerin geçebileceği tarzda deliklerle karşılaşırsınız. Bunun yaşanmaması için belirli aralıklarla sineklik temizliği yapmalısınız.

Pileli Sineklik Temizliği Neden Önemlidir?

Tozlar, kirler, birikintiler ve kalıntılar gibi tüm faktörler zamanla sinekliğin yüzeyini kaplarlar. Bu sebeple dışarıyı görmekte dahi zorlanabilirsiniz. Pileli sinekliğinizi temizlediğinizde dışarıya doğru bakınca çok daha net bir görüntü elde edebilirsiniz.

Her şey görüntüyle sınırlı değildir. Bunun sebebi ise sineklik temizliğinin sağlık açısından gerekli olmasıdır. Sağlığınızı önemsiyorsanız temizliği ihmal etmemelisiniz. Ayrıca temizlik sayesinde sinekliğinizin sunacağı verimliliği yükseltebilme şansınız olacaktır.

Pileli Sineklik Temizliği Ne Sıklıkta Yapılmalı?

Pileli sineklik temizliğinin sıklığı yaşadığınız ortama göre değişiklik gösterir. Ayrıca kullanım konusuna dikkat etmeniz gerekir. Sineklik ne kadar fazla açık kalırsa kirlenme ve yıpranma olasılığı bir o kadar fazla olacaktır. Genel olarak sinekliğin 6 ayda bir temizlenmesi önerilir.

Eviniz toz ve polenler açısından yoğun bir bölgedeyse temizlik aralığını 3 aya kadar düşürebilirsiniz. Temizlik yapmazsanız sinekliğiniz beklediğiniz performansı göstermekten epey uzak kalacaktır. Bu durumda onu değiştirmek zorunda olacağınızı unutmamalısınız.

Pileli Sineklik Nasıl Temizlenir?

Pileli sineklik temizliği yapmanın en kolay yolu doğru temizlik malzemelerini kullanmakla ilgilidir. İlk olarak yumuşak bir bez, yumuşak sünger, sabun ve su gibi malzemeleri bir araya getirmelisiniz. Aynı zamanda yanınızda bir veya iki adet boş kova olmasına dikkat etmelisiniz.

  • Pileli sinekliği pencereden veya kapıdan çıkarın. Sineklik montajı sırasında en basit yöntem seçerseniz raylardan ileri doğru götürüp sinekliği çıkarabilirsiniz. Bazılarında ise klips kullanıldığından önce onları çıkartmanız şarttır.
  • Sinekliğin üzerinde yer alan kirleri ve tozları ortadan kaldırmak için onu yumuşak bezle silin. Bir kovaya ılık su doldurun sonra farklı bir bez parçasını sabuna bulayın. Kumaş parçasını güzelce sıkın ve fazla sudan tamamen kurtulun.
  • Sabunlu bez parçasını çok hafif olacak şekilde sinekliğin üzerinde gezdirin. Yukarıdan aşağıya veya aşağıdan yukarı doğru hareket ederseniz daha iyi olur. Hiçbir zaman baskı uygulamamalısınız. Baskı uyguladığınızda sinekliğe zarar verebilirsiniz.
  • Sabunlu bez parçasıyla işiniz bittiğinde sinekliği temiz suyla durulamanız gerekir. Bu işlem sabun kalıntılarından kurtulmanızı sağlar. Sonrasında sinekliği biraz sallamalı ve onu açık havada güzelce kurumaya bırakmalısınız.

Pileli sineklik temizliği için bunların temel düzeyde işlemler olduğunu unutmamalısınız. Sineklikleriniz çok kirliyse sineklik temizliği işlemini bir profesyonele yaptırmak isteyebilirsiniz. Özellikle sinekliğe zarar vermek istemiyorsanız bu en iyi seçim olacaktır.

Sineklik Temizliğinde Neler Kullanılabilir?

Pileli sineklik temizliğinde kullanacağınız malzemelere ve ekipmanlara çok dikkat etmelisiniz. Hatalı malzemeler sinekliğin zarar görmesine neden olabilirler. Temel düzeydeki bir temizlik için su, sabun, yumuşak bez ve sünger fazlasıyla yeterli olabilir.

Bunlara ek olarak kova, hortum ve eldiven gibi ekipmanlara ihtiyaç vardır. Kovayı su doldurmak için kullanırsınız. Sinekliği yıkamanız gerekiyorsa hortum işinizi görür. Sabun yerine alternatif bir temizlik solüsyonu kullanılacaksa ellerinizi korumak için eldiven takabilirsiniz.

Sineklik temizliğinde standart temizlik malzemelerine başvurulabilir. Ancak Pril, Fairy ve Cif benzeri bulaşık deterjanlarına başvurmamalısınız. Bunların temizleme güçleri oldukça yüksek olsa bile sineklik telinin ve ipinin aşınmasına neden olabilirler.

Sineklik Temizliğinde Nelere Dikkat Edilmeli?

Sineklik temizliği ilk bakışta çok basit bir işlem gibi gözükse bile detaylara dikkat edilmesi gereken bir yaklaşım içerir. Çünkü doğru şekilde yapılmazsa sineklik zarar görebilir ve kullanılamaz hale gelebilir. Belirli kurallara bağlı kalmak her zaman daha iyidir.

  • Güçlü kimyasalları kullanmaktan kaçınmaya çalışın. Güçlü kimyasallar cam elyafı ve alüminyum dahil olmak üzere tüm yüzeyleri aşındırırlar. Beyaz sabuna bağlı kalmak her zaman çok iyi bir fikirdir. Aşınma ve yıpranma sorunlarıyla uğraşmazsınız.
  • Temizlik sırasında sinekliğe hassas davranın. Sineklikler baskıya dayanıklı olmazlar. Özellikle köşe kısımları problem yaşamınıza neden olabilirler. Malzemelere zarar gelmesini önlemek için yumuşak bezlerle hafif bir şekilde temizlik yapmalısınız.
  • Su durulama aşamasında ve sabunlu su hazırlama konusunda gereklidir. Buna rağmen püskürtme yapmak için hortum kullanmak isteyebilirsiniz. Püskürtmeyi çok yakından yaparsanız sineklikte çeşitli boyutlarda açılmalar meydana gelebilir.
  • Hiçbir zaman tam kurulama yapmadan sinekliği yerine oturtmaya çalışmamanız gerekir. Sinekliğiniz nemli kalırsa zaman içerisinde aşınmalar yaşanabilir. Bunun için kurumasını beklemeli ve sonra onu yerine takmalısınız.

Sineklik temizliği için bu durumlara dikkat etmeniz çok önemlidir. Dikkatli olmazsanız sinekliğiniz zarar görebilir. Zarar görmüş bir sineklik kullanmanız durumunda hava akışını sağlayamazsınız. En önemlisi ise sinekleri evinizden uzak tutmayı başaramazsınız.

Sürgülü Sineklik Temizliği

Sinekliklerinizi profesyonel bir şekilde temizletmek ister misiniz?
Temizlik hizmetimiz için bizimle iletişime geçin.

BİZE ULAŞIN

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Sohbeti Başlat
Hoş geldiniz!
Size nasıl yardımcı olabiliriz?