Telefon:
(0507) 231 50 57

Adres:
​Hamidiye Mah., Fidan Sk., No: 8, 34782 Çekmeköy/İstanbul

Çalışma Saatleri:
09:00 - 21:00

Stor Sineklik Temizliği Nasıl Yapılır?

Stor sineklik evinizin kapılarında ve pencerelerinde kullanabileceğiniz özel bir ekipmandır. Yaz aylarının sıcak olduğu yerlerde evin içini temiz hava ile serin tutmak gerekir. Sineklik yoksa açık olan yerlerden içeriği yoğun miktarda sinek ve böcek girebilir.

Stor sineklik yaptırdığınızda tüm problemleri çözmüş olmazsınız. Çünkü onların bakıma ihtiyaçları vardır. Düzenli olarak stor sineklik temizliği yaparak kirlenmelerini önleyebilirsiniz. Böcekleri ve sinekleri çok daha etkili bir şekilde evinizden uzak tutabilirsiniz.

Stor Sineklik Temizliği Neden Önemlidir?

Stor sineklik gibi ürünler bazıları için kur ve unut şeklinde ürünlerdir. Temizlikleri aksatıldığında beklenilen performansı sunamazlar. Estetik açıdan dahi kirli bir görüntüyle karşılaşırsınız. Kirli sinekliklere baktığınızda canınız sıkılabilir. Bu sebeple stor sineklik temizliği önemsenmelidir.

Stor sineklik temizliği yapılmadığı takdirde sineklikleriniz zarar görebilir. Kir ve toz gibi pek çok etken ekranınızın toz kaplamasını parçalamaya başlarlar. Sonuç olarak sinekliğin ana yapısı aşınır. Aşınma çok fazla olduğunda delikler meydana gelir ve büyürler.

Stor sineklik temizliğini düzgün bir şekilde yaptığınızda olası sorunların ortaya çıkmasını önlersiniz. Evinizi sineklerden ve böceklerden korumaya devam edersiniz. Sinekliğin işe yarıp yaramadığını düşünmenize gerek evinizi havalandırmaya devam edebilirsiniz.

Stor Sineklik Temizliği Ne Sıklıkta Yapılmalı?

Stor sinekliğin temizlik sıklığı yaşadığınız bölgeye göre değişiklik gösterir. En ideal temizlik sıklığını bulabilmek için gözlem yapabilirsiniz. Denize yakın bölgelerde yaşıyorsanız doğa koşulları devreye girerler ve sinekliklerin aşınması çok daha hızlı bir şekilde gerçekleşir.

Standart bir yaklaşım olarak sinekliklerinizi her 3 ayda bir temizlemelisiniz. Denize ne kadar yakınsanız bu sıklık o kadar erken olacaktır. Her ay temizlik yapmanız dahi gerekebilir. Sıklık tamamen yaşadığınız ortamın doğa koşullarına bağlıdır.

Stor Sineklik Temizliği Nasıl Yapılır?

Stor sineklik kirlenme ve zarar görme söz konusu olduğunda diğer sineklik türlerinden farklı değildir. Sadece çerçeve ve sineklik teline ek olarak alüminyum kasayı temizlemek zorunda kalırsınız. Sinekliği temizlediğinizde onun düzgün hareket etmesini sağlarsınız.

  • Alüminyum kasa çok kirli değilse stor sinekliği yerinden çıkarmanıza gerek yoktur. Onu tamamen açık hale getirmeniz çoğu zaman yeterlidir.
  • Yumuşak bir bez kullanarak gevşek durumda olan tüm kalıntıları temizleyebilirsiniz. Ayrıca, yumuşak fırça başlığına sahip elektrik süpürgesi daha kullanışlı olabilir.
  • Kalan birikintilerin tamamını ıslak bir sünger yardımıyla dikkatli bir şekilde ortadan kaldırmalısınız. Birikintiler çok inatçıysa sabunlu su kullanabilirsiniz.
  • Temizlik sonrasında su izleri oluşmaması için emici bir bezden yardım alabilirsiniz. Sadece çok fazla bastırmadığınıza emin olmalısınız.

Stor sineklik temizliği yaparken hiçbir şekilde bulaşık teli, aşındırıcı temizleyiciler ve kimyasal leke gidericiler kullanmamalısınız. Sinekliğin yüzeyine ciddi derecede zarar verebilirsiniz. Lekeleri çıkarmıyorsanız profesyonel sineklik temizliği hizmeti alabilirsiniz.

Sineklik Temizliğinde Neler Kullanılabilir?

Stor sineklik temizliğini doğru bir şekilde yapmak istiyorsanız en etkili ekipmanlara sahip olmalısınız. Çoğu kişi için sünger, yumuşak bez, duru ılık su ve sabun yeterlidir. Sabunlu su yaptıktan sonra onunla sinekliğe zarar vermeden temizlik yapabilirsiniz.

Kirler, birikintiler ve lekeler çok inatçıysa hava kompresörü kullanmaya çalışabilirsiniz. Bu çok sık önerilen bir şey değildir. Ne yaptığınızı biliyorsanız hava kompresörü kullanarak vakum desteğiyle kirleri çekebilir ve zahmetsiz bir biçimde ortadan kaldırabilirsiniz.

Evlerde sıklıkla kullanılan Cif gibi yüzey temizleyiciler stor sineklik temizliği için uygun bir seçenek değildirler. Bu tür malzemelerin aşındırıcı özellikleri vardır. Solüsyonları gereği kirleri parçalarlar ve çıkmasını kolaylaştırırlar. Ancak mutfak ve banyo yüzeyi ile sineklik yüzeyi aynı değildir.

Aşındırıcı olan malzemelerin tamamı çerçeve ve kasa kısmına zarar verebilirler. Belirgin bir hasarla karşılaşmak istemiyorsanız onlardan uzak durmalısınız. Özellikle renkli sineklik kullanıyorsanız çiziklerle uğraşabilir veya üzerindeki boyayı kaldırabilirsiniz.

Sineklik Temizliğinde Nelere Dikkat Edilmeli?

Sineklik temizliği sırasında dikkat edilmesi gereken bazı hususlar vardır. Pek çok insan kullanılmaması gereken çeşitli yüzey temizleyiciler kullandığından sinekliklerine zarar verirler. Sonrasında ise onları yenilemek veya tamir ettirmek zorunda kalırlar.

  • Sinekliğin kaplamasına ve malzemesine zarar verebilecek temizlik maddeleri kullanmaktan kaçınmalısınız.
  • Sineklikte beklenmedik hasarlar oluşturabileceklerinden kimyasallarla temizlik yapma konusunda ısrarcı olmamalısınız.
  • Çizilme ve aşındırma gibi problemler oluşturabilecek sert fırçalar veya bezlerden uzak durmalısınız.
  • Temizleme yaparken kirleri ortadan kaldırabilmek için fırçayı veya bezi bastırmadığınızdan emin olmalısınız.

Stor sineklik temizliğini etkili bir şekilde yapabilmek için doğru ekipmanları kullanmalısınız. Bahçe hortumu, yumuşak fırça ve nemli bez oldukça yeterlidir. Sinekliklerde çok fazla leke varsa kimyasal kullanmak yerine profesyonel sineklik temizliği hizmeti almalısınız.

Stor Sineklik Temizliği

Güvenilir stor sineklik temizliği hizmeti mi arıyorsunuz?
Detaylar için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Sohbeti Başlat
Hoş geldiniz!
Size nasıl yardımcı olabiliriz?