Telefon:
(0507) 231 50 57

Adres:
​Hamidiye Mah., Fidan Sk., No: 8, 34782 Çekmeköy/İstanbul

Çalışma Saatleri:
09:00 - 21:00

Menteşeli Sineklik Temizliği Nasıl Yapılır?

Menteşeli sineklik en basit ve pratik sineklik çeşitlerinden biridir. Çerçeve kısımlarında farklı materyaller kullanılabilir. Sineklik teli kısmı ise cam elyafı veya paslanmaz çelikten üretilir. Yapısal olarak basit olduğundan menteşeli sineklik temizliği aynı oranda kolaydır.

Menteşeli sinekliği yerinden çıkardıktan sonra temel yöntemlere bağlı kalarak temizlik yapma şansınız olacaktır. Sineklik temizliği sırasında doğru adımları takip etmezseniz ona zarar verebilirsiniz. Özellikle kullandığınız temizlik malzemelerine çok dikkat etmeniz gerekir.

Menteşeli Sineklik Temizliği Neden Önemlidir?

Menteşeli sineklik bir pencereye veya kapıya eklenebilen bir tür aparattır. Kullanım alanına uygun bir malzemeyle desteklenir. En temel amacı pencere veya kapı açıkken sinekleri ve böcekleri evden uzak tutmaktır. Ancak bunu yaparken hava akışını bozmamalıdır.

Menteşeli sineklik temizliği önemsenmezse iç mekanın hava kalitesi bozulmaya başlar. Enerji maliyetlerinde ciddi artışlar meydana gelebilir. Sineklikler sanılanın aksine çok daha hızlı bir şekilde kirlenirler. Bu sebeple bakımlarının planlı bir şekilde yapılması gerekir.

Bazı kişiler menteşeli sinekliklerinin estetik olmasını isterler. Ev dekorasyonuyla uyumlu olan menteşeli sineklik temizlenmediği takdirde görünüm açısından kötü bir izlenim bırakabilir. Toz birikintileri sinekliğin kalitesini bozmakla kalmazlar aynı zamanda genel estetiği etkilerler.

Menteşeli Sineklik Temizliği Ne Sıklıkta Yapılmalı?

Menteşeli sinekliklerin tel kısmında zamanla toz ve kir birikir. Oluşan bu birikintiler hava akışını bozdukları için sağlık sorunlarına neden olabilirler. Sinekliklerin görevlerini yerine getirebilmelerini sağlamak için onları düzenli olarak temizlemeniz çok önemlidir.

Menteşeli sineklik temizliği yılda en az bir kez yapılmalıdır. Yaşadığınız bölgeye göre bu sıklık 3-6 ay aralığında olabilir. Hava kirliliği oranı ne kadar yüksekse temizlik sıklığı bir o kadar yoğun olmalıdır. Özellikle yaz gelmeden sinekliklerinizin tamamını temizlemiş olmalısınız.

Menteşeli Sineklik Nasıl Temizlenir?

Menteşeli sinekliklerin temizlenme sıklığına karar verdikten sonra onu nasıl temizleyeceğinizi öğrenebilirsiniz. Temizlik aşamaları basit gibi gözükse bile dikkat gerektirirler. Aşındırma gibi problemler yaşanabileceğinden yoğun kimyasal içeren temizlik ürünlerini kullanmamalısınız.

  • İlk olarak menteşeli sinekliği yerinden çıkartmalısın. Çıkartma işlemi sırasında çok fazla güç uygulamamalısınız. Sinekliği pencere veya kapı çerçevesinden sökmeniz durumunda onu çok daha rahat temizlemeyi başarabilirsiniz.
  • Muhtemelen ilk fark edeceğiniz ayrıntı menteşeli sinekliğin üzerinde yer alan kirler ve tozlar olacaktır. Bunları ortadan kaldırabilmek için elektrikli süpürgeye başvurabilirsiniz. Ancak ince bir başlık kullanmalısınız. Elektrikli süpürge yerine fırça kullanabilirsiniz.
  • Sinekliği tozlardan ve kirlerden arındırdıktan sonra onu yıkama aşamasına geçiş yapabilirsiniz. Bir kovanın içine su doldurmalısınız. Daha sonra sabunlu sünger hazırlayarak çok fazla bastırmadan sinekliğin telini temizleyebilirsiniz.
  • Sabunlu süngerle temizliği bitirdikten sonra sabun kalıntılarını ortadan kaldırmalısınız. Bunun için temiz duru su kullanabilirsiniz. Durulama işlemi bittikten sonra sinekliği güneşli bir alana götürmeli ve temiz havada kurumasını sağlamalısınız.

Menteşeli sineklik temizliğini ihmal ederseniz dışarıdan gelen doğal havayı ve ışığı engellersiniz. Bu durum yaşam kaliteniz açısından olumsuzdur. Aynı zamanda temizliği zamanında yapmazsanız kirlerin sineklik teline iyice nüfuz etmesine neden olabilirsiniz.

Sineklik Temizliğinde Neler Kullanılmalı?

Menteşeli sineklik temizliğini etkili bir şekilde yapmak istiyorsanız doğru temizlik malzemelerini kullanmanız gerekir. Temizlik sırasında yararlanabileceğiniz pek çok farklı ürün bulabilirsiniz. Ancak hepsinin sineklik temizliğine uygunluğunu düşünmeli ve seçici davranmalısınız.

Sineklikte yer alan tozları ortadan kaldırabilmek için elektrikli süpürge en ideal çözüm olarak düşünülür. Ancak gücünü iyi ayarlayamazsanız sinekliğe zarar verebilirsiniz. Elektrik süpürgesi yerine yumuşak bir fırça kullanmak çok daha iyi bir seçim olacaktır.

Menteşeli sineklik temizliği yaparken duru su ve sabun en önemli yardımcılarınız olacaktır. Sabun aşındırıcı olmayan bir temizlik malzemesidir. Sineklik telindeki kirleri ortadan kaldırmak için idealdir. Aynı zamanda sabunun geride bıraktığı kalıntıları yok etmek çok daha kolaydır.

Bazı durumlarda menteşeli sineklik temizliği için sirke kullanmak isteyebilirsiniz. Ne yaptığınızı bilmiyorsanız sirke doğru seçim olmayabilir. Her ne olursa olsun sinekliği temizlerken nazikçe ovalama yapmalı ve çerçeve dahil sinekliğe zarar verebilecek kimyasallardan kaçınmalısınız.

Sineklik Temizliğinde Nelere Dikkat Edilmeli?

Sineklik temizliği yaparken sinekliğe zarar vermemek için birkaç faktörü göz önünde bulundurmalısınız. Söz konusu faktörleri göz ardı etmeniz durumunda temizlik işlemini doğru şekilde tamamlayamazsınız. Sinekliğiniz eski verimliliğini kaybeder ve sorun yaşarsınız.

  • Menteşeli sineklik temizliğinde kullandığınız temizlik malzemesinin aşındırıcı olmamalıdır. Mr. Muscle gibi yüzey temizleyiciler sinekliğe zarar verirler. Onları kullanmaktan olabildiğince kaçınmalısınız. Temizlik maddesi olarak a sabunlu su ve sirke fazlasıyla yeterlidir.
  • Sinekliği temizlerken kesinlikle yavaş hareket etmelisiniz. Kirleri sökmek için sineklik teline bastırmak bir çözüm değildir. Yumuşak bir bez veya sünger kullanmanız gerekir. Aynı zamanda basınçlı aletlerden olabildiğince uzak durmaya çalışmalısınız.
  • Sinekliklerde düzenli temizliği ihmal etmemeniz gerekir. Evinizin hava kalitesini iyileştirmek için çaba göstermelisiniz. Yılda en az bir kez yapacağınız temizlik bazen yeterli olmayabilir. Etraftaki hava kirliliğine bağlı olarak kendinize bir plan hazırlayabilirsiniz.
  • Sinekliklerinizi temizlerken üzerlerinde hasar olup olmadığını kontrol etmelisiniz. Çok uzun zamandır temizlik yapmadıysanız sineklik telleri hasar görmüş olabilir. Hasarlı sineklik verimli bir şekilde kullanılamaz. Bu sebeple değiştirilmesi veya onarılması gerekir.

Menteşeli sinekliklerinizi yılda en az bir kez temizlemelisiniz. Temizlik sıklığınız çeşitli faktörlere bağlı olarak değişkenlik gösterebilir. Düzenli temizlik sayesinde evin içerisindeki hava kalitesini koruyabilirsiniz. Aynı zamanda menteşeli sinekliklerinizi çok daha uzun süre kullanabilirsiniz.

Profesyonel Menteşeli Sinekliği Temizliği

Sineklik temizliği işini profesyonellere bırakmak ister misiniz?
Avantajlı temizlik seçeneklerimizden hemen yararlanın.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Sohbeti Başlat
Hoş geldiniz!
Size nasıl yardımcı olabiliriz?